VÅR HAMN

 

VARBERGS HAMN

Varbergs hamn är sedan lång tid tillbaka den ledande hamnen i Sverige för export av sågade trävaror. Varbergs hamn har under årens lopp utvecklats genom ett tätt samarbete mellan oss på Magnusson Shipping och Varbergs hamn (Hallands Hamnar), genom vårat nära samarbete med exportörer, transportörer, rederier och importörer.

 

Idag är hamnen i princip en renodlad skogsproduktshamn. Skogsprodukter i form av sågade trävaror, sågtimmer, pappersmassa, massaved, sågspån och bark är de produkter som hanteras till största del i hamnen idag. Utöver skogsprodukter hanterar hamnen även styckegods, bulkgods, containers och projektlaster.

 

Hamnen erbjuder 1300 kajmeter, 200 000 m2 lagringsytor, med ett max seglingsdjupgående upp till 10 meter. Kranar med lyftkapacitet upp till 90 ton tillsammans med en modern och mångsidig maskinpark säkerställer en effektiv och kvalitativ godshantering. 

 

Varberg är en modern hamn med kort insegling, väl belägen för export- och import av alla godsslag. Hamnen har bra förbindelse med järnvägsnätet, samt motorvägarna och riksvägarna i regionen, vilket ger ett utmärkt logistiskt läge för svensk export- och import.

 

Varbergs hamn opereras av Hallands Hamnar Varberg AB, som ägs av Varbergs kommun (ihop med Halmstads kommun).